Leivonta,  Lutteeton,  Makkee

Mummon kermakakku

Isovanhemppiin päivän kunnijaksi laitannii jakkoon tämän kaakun ohjjeen, joka se onnii oikkee makumuisto mummolasta! Mummolassa kahvitelttiin vähintteen kolomesti päivässä, aamupalasen jälkkee, lounnaan jälkkee ja päiväsen jälkkee. Kun mummon kullanmuru elikkä pikku-Korhoska oli kylässä, sai laps leippoo mitä halusi, innokas vatkooja kun oli. Ylleensä tehtiin kermakakkua, joka oli mummon kahvikakkusuosikki, ja sitä tehtiin vaan mummolassa, empä ole muijen koskoon kuullu leipovan kysseissä kakkua. Mummon poismenon jälkkeen sitä unohti kaakun olemassa olonni, kunnes myös Sweet Food O’Minen – Sarin kanssa muistelttiin lapsuuven mummolaherkkuja: ja äkkiselttöön se tuli – mummon kermokaakkua on suatava!

Jos on kauhhiin näppärä niin kaakun voip koristella korriiksi, vuan Korhoskal riitti pelkkä tomusokuri.

Mummon Kermakakku (*myös lutteeton)

Tarvihet:

3 munnoo
2 dl sokurrii
100 g voita
1,5 dl kermmoo
1,5 tl kaardemummoo
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja TAI

*2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta TAI pullajauhoja. (Jos tiet lutteettomana)

Tieppä tälviisii:

Voitele ja jauhoja kakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet keskennään.
Sulata voi.
Vatkoo kerma vuahoksi.
Vaahota munat ja sokuri vaahdoksi.
Lissee muna-sokurivaahtoon sulatettu voi ja jauhoseos siivilänläpi seuloen, sekoittele varovasti. Lissee lopuksi kermavaahto.

Kaava taikina vuokkoon ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Kermakaakun ohje on alunperin SOK: Kotitalousosaston ”107 Leivinohjetta”- julukaisusta vuojelta 1966! Kysseessä siis tojellinen kahvepöyttiin lassikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *